25 st
Bra på t.ex. på kalas
som ett salt bakverk.
DU BÖHÖVER:
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
3 msk bakpulver
1 tsk salt
125 g smör
4 dl mjölk
Ketchup ( kan bytas ut mot tomat puré )
salt och peppar
riven ost
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
2. Fördela smöret och blanda även detta i mjöl blandningen.
3. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en deg.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje deg till en avlång platta.
Bred på ett tunt lager ketchup. Toppa med valfri fyllning , salt,
peppar och riven ost.
6. Rulla ihop och skär cirka 2 cm tjocka skivor.
7. Ställ bullarna på en plåt. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 2 min.
FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR: mozarella och basilika
tonfisk
köttfärssås
skinka och ananas i små bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.