söndag 10 november 2013

Pizzabullar

25 st

Bra på t.ex. på kalas
som ett salt bakverk.
                                                                                                                                                                                                                             
DU BÖHÖVER:                                                                                  
4 dl grahamsmjöl                                                                                
6 dl vetemjöl                                                                                        
3 msk bakpulver                                                                                  
1 tsk salt                                                                                                                                                                                        
125 g smör
4 dl mjölk

Ketchup ( kan bytas ut mot tomat puré )
salt och peppar
riven ost

GÖR  SÅ  HÄR
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
2. Fördela smöret och blanda  även detta i mjöl blandningen.
3. Tillsätt mjölken och blanda ihop till en deg.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut varje deg till en avlång platta.
Bred på ett tunt lager ketchup. Toppa med valfri fyllning , salt,
 peppar och riven ost.
6. Rulla ihop och skär cirka 2 cm tjocka skivor.
7. Ställ bullarna på en plåt. Strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 2 min.

    
 FÖRSLAG PÅ FYLLNINGAR:                                                                                                              mozarella och basilika
tonfisk    
köttfärssås                                                                                             
skinka och ananas i små bitar.

                                   




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.